+381 21 3 840 840   
  office@srb-ct.com  
  Pon-Pet: 8:00h – 16:00h

Betonski distanceri za građevinu

SRB - CT > Prodajni katalog > Distanceri za armaturu / građevinu > Betonski distanceri za građevinu
Betonski distanceri za građevinu
Ukratko o proizvodima iz kategorije betonski distanceri

BETONSKI DISTANCERI ZA GRAĐEVINU

UKRATKO - BETONSKI DISTANCERI ZA GRAĐEVINU

Betonski distanceri obezbeđuju betonski zaštitni sloj vrlo visokih zahteva i prefomansi. Dobijanje odgovarajuće I projektom zadate količine betonskog zaštitnog sloja od suštinske je važnosti za trajnost I sigurnost armiranobetonskih konstrukcija.

Distancer od fiber vlaknastih betona osiguravaju pravilan pokrivač betona pre i tokom betoniranja. Odlikuje ih velika čvrstoća na pritisak i izvrsna hemijska i fizička otpornost. U nekim slučajevima su potpuno nezamenljivi drugim vrstama distancera. Karakteriše ih sve veća upotreba u građevinskoj industriji, praktično su nezamenljivi prilkom gradnje puteva tunela I mostova gde su neophodni visoki zahtevi ugrađenih materijala. Razni oblici i dimenzije omogućavaju veliki broj kombinacija i ispuniće sve vaše zahteve.

Distanceri za beton su zato neophodni i sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji. Ponuda na tržištu obuhvata sve elemente bez kojih se armiranje betona ne može zamisliti, a uz njih posao postaje lakši, brži i neuporedivo kvalitetniji.

PREDNOSTI BETONSKIH DISTANCERA

Velika gustina sa malom poroznošću

Velika nosivost

Ista svojstva materijala kao i beton za konstrukcije

Izvrsna veza sa strukturnim betonom, bez pukotina na spoju

SUPERIORNE PERFORMANSE

Osnove izrade dobrog betona poznate su od devetnaestog veka, ali se često ne koriste u armiranom betonu zbog poteškoća postavljanja, zbijanja i očvršćavanja. Loša kontrola kvaliteta dovela je do rđanja čelika za ojačanje i odbijanja (iver, pukotina ili ljuskice) betonskog sloja.

To je obeshrabrujuće i alarmantno dok prelazimo u novi milenijum da  još uvek čujemo o betonskim konstrukcijama sa problemima rđanja i zaostajanja.

Da bi se eliminisala ova slabost, neophodno je da armaturne šipke budu okružene dovoljno nepropusnim betonom kako bi sprečile rđanje. Ako vlaga ili vazduh prodre u beton, armatura će tada rđati i širiti se, što će podstaći beton da se otpadne i armiranje da bude izloženo.

Proizvođači betonskih odstojnika, nastavljaju sa kontinuiranim istraživačkim i razvojnim programom povezanim sa proizvodnim ispitivanjima koji održava  proizvod vodećim u uklanjanju problema rđanja i nakupljanja koji se često viđa kod drugih nebetonskih distancera. Superiorne performanse potiču od sposobnosti izlivanja betona da se vežu oko distancera napravljenog od takvih kompatibilnih fizičkih karakteristika. Betonski distanceri mogu premašiti  cifru od 45Mpa pritiska što ih takođe izdvaja od svih drugih distancera.

Distanceri za beton su neophodni i sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji. Ponuda na tržištu obuhvata sve elemente bez kojih se armiranje betona ne može zamisliti, a uz njih posao postaje lakši, brži i neuporedivo kvalitetniji.

KATALOG PROIZVODA


ZVANIČNI DISTRIBUTER
Saznajte prvi za najnovije prozivode koje imamo u našoj ponudi, kao i dodatne podogdnosti koje nudimo.

Prijavite se na naš Newsletter kako bi ste dobijali novosti od nas.

Katalog proizvoda