+381 21 3 840 840   
  office@srb-ct.com  
  Pon-Pet: 8:00h – 16:00h

Linijski – Kontinualni horizontalni distanceri

Linijski – Kontinualni horizontalni distanceri
Ukratko o proizvodima iz kategorije o linijskim – kontinualnim horizontalnim distancerima

LINIJSKI - KONTINUALNI HORIZONTALNI DISTANCERI

UKRATKO - PLASTIČNI DISTANCERI ZA GRAĐEVINU

Plastični distanceri za beton imaju veoma važnu ulogu za pozicioniranje armaturnih mreža i armaturnih šipki u betonskoj ploči, betonskom stubu, betonskom zidu (platnu) betonskom montažnom elementu.

Ova vrsta distancera odlikuje se: brzom i jednostavnom ugradnjom na gradilištu, odličnim protokom betona, velikom nosivošću, kao i stabilnošću pri hodanju po armaturnoj mreži.

Prilikom investiranja  plastični distanceri predstavljaju mali trošak, ali veoma doprinose kvalitetu izvođenja  radova. Na  gradilištu je  nemoguće kontrolisati rad svakog  zaposlenog radnika , niti se može u potpunosti pouzdati u njihovu odgovornost, zato plastični distanceri za beton predstavljaju idealno, jeftino i sigurno rešenje koje podiže kvalitet , sigurnost i garanciju za izvedene objekte.

Distanceri za beton su zato neophodni i sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji. Ponuda na tržištu obuhvata sve elemente bez kojih se armiranje betona ne može zamisliti, a uz njih posao postaje lakši, brži i neuporedivo kvalitetniji. 

Plastični distanceri mogu biti  izrađeni od originalne  ili reciklirane sirovine.

Plastični distanceri predstavljaju mali izdatak prilikom investiranja radova, ali u velikoj meri doprinose kvalitetu izvođenja  i svakako projektovanoj konstruktivnoj nosivostii betonskih elemenata. 

Većinom ne poseduju ataste samo tehnički list, osim nekih modela zbog vodonepropusnosti. Razlog je što plastični distanceri nisu konstruktivni element već samo fiksiraju armaturnu mrežu ili čeličnu šipku koje su konstruktivni elementi  dok armirani beton ne očvrsne.

MODELI I TIPOVI PLASTIČNIH DISTANCERA

Postoji jako puno modela i tipova za razne namene. Osnovna podela je na linijske ili kontinualne i pojedinačne ili tačkaste distancere. Linijski plastični distanceri su u različitim dužinama najčešće  od 50cm, 80cm , 100cm i  200cm. Visine ili zaštitni sloj plastičnih distancera počinju od 10mm u koracima po 5mm do visine  od 100mm kod nekih modela. Mogu nositi lakše , srednje teške i teške armaturne mreže i čelične šipke.

Pojedinačni plastični distanceri mogu nositi lake, srednje teške i teške armaturne mreže i čelične šipke. Neki modeli imaju dizajn sa štipaljkom koja omogućava lako i sigurno pozicioniranje.

PREDNOSTI PLASTIČNIH DISTANCERA

Prednosti plastičnih distancera su veoma lako i brzo  postavljanje na armaturne mreže i čelične šipke na zadatu poziciju, pristupačna cena , dobar protok betona i siguran i bezbedan rad bez straha od povreda i drugih posledica.

Plastični distanceri za beton imaju veoma važnu ulogu za pozicioniranje armaturnih mreža i armaturnih šipki u betonskoj ploči, betonskom stubu, betonskom zidu (platnu) betonskom montažnom elementu.

KATALOG PROIZVODA


ZVANIČNI DISTRIBUTER
Saznajte prvi za najnovije prozivode koje imamo u našoj ponudi, kao i dodatne podogdnosti koje nudimo.

Prijavite se na naš Newsletter kako bi ste dobijali novosti od nas.

Katalog proizvoda