+381 21 3 840 840   
  office@srb-ct.com  
  Pon-Pet: 8:00h – 16:00h

Uticaj kosih podupirača na oplatni sistem

SRB - CT > Poslednje aktuelnosti > Uticaj kosih podupirača na oplatni sistem

Oplatni sistemi koji su zadnjih godina na našim prostorima uveliko su uticali na podizanje kvaliteta u oblasti građevinarstva te predstavljaju nezaobilazan način izgradnje novih objekata svih razmera. S’obzirom da olakšavaju izvođnjenje značajnog dela građevinskih radova, veoma je bitno biti upoznat s načinom korištenja istih u specifičnim situacijima i opšte.

Upotrebom kosih podupirača utiče se i na stabilnost viših dimenzija stubova i zidova da ne bi dolazilo do neplaniranog povijanja prilikom izlivanja betona. Najveći problemi se uvek stvaraju u donjim delovima oplatnog sistema jer korištenjem pumpi za sipanje betona i vibratora za izbcivanjem praznog prostora (mikro rupa) najveći otpor se stvara u tom delu tako da, nepodizanjem svesti o važnosti korištenja ovog tipa podupiranja, u velikoj većini slučajeva, sistem popusti i desi se neplanirana šteta.

Na fotografiji ispod možete videti koliko je bitno pravilno rasporediti kose podupirače da bi se ciljano izbegla potencijalna šteta.

Sistem gde je izbegnuto korštenje kosih podupirača

 


Pravilno postavljen sistem kosih podupirača

Mnogi korisnici oplatnih sistema smatraju da postavljanjem distancera rešavaju i stabilnost postavljenog zida i izbegavaju potencijalo probijanje betona. Sama reč distancer govori da je to proizvod koji ravnomerno drži distancu izmedju dva panela sa ciljem dobijanja jednake dimenzije širine zida koji se formira. Distancer ima odredjenu čvrstoću rastezanja i ona, na osnovu rezultata testiranja iznosi 70 kg/mm2. Uputstva za upotrebu moraju se poštovati.

Suštinski cilj svakog proizvodjača u gradjevinskoj industriji je kvalitetan finalni proizvod sa ciljem da omogući izvodjačima najkvalitetnije izvođenje radova na zadovoljstvo svih koji ih koriste.

U našoj ponudi imamo širok spektar opreme, pribora i alata za građevinsku indistriju:

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, budite slobodni i kontaktirajte nas.

SRB Construction Technologies doo
Drvarska 39, Bački Jarak 21234
+381 (0) 21 3 840 840
+381 (0) 62 792 732
+381 (0) 63 8 170 750
office@srb-ct.com

Related Posts

Katalog proizvoda