+381 21 3 840 840   
  office@srb-ct.com  
  Pon-Pet: 8:00h – 16:00h

Bentonit hidroizolacija

Bentonit hidroizolacija
Ukratko o proizvodima iz kategorije bentonit hidroizolacije.

BENTONIT HIDROIZOLACIJA

VRHUNSKI KVALITET PROIZVODA

Koncept proizvoda za primjenu u građevinskoj industriji zasniva se na visokokvalitetnom, pažljivo odabranom i specijalno tehnološki obrađenom natrijumski aktiviranom bentonitu, sa vrlo visokim sadržajem aktivnog minerala montmorilonita (70% do 95%).

Proizvodi iz grupe BENTOPROSEAL predstavljaju specijalno prerađen natrijumski aktivirani bentonit sa ciljem postizanja izuzetnih reoloških i vodonepropusnih svojstava. Proizvodi se u tri različita kvaliteta kako bismo na optimalan način ispunili zahtjeve konkretnih projekata i tehnologija.

BENTOCARPET predstavlja program geosintetičkih tepiha sa bentonitnom ispunom (bentonitni tepih, GCL) koji se primjenjuju u izgradnji trajnih, samozacjeljujućih hidrauličkih barijera u različitim građevinskim projektima. Zbog svojih izuzetnih svojstava, BENTOCARPET se uspješno primjenjuje u različitim projektima niskogradnje (odlagališta otpada, saobraćajna infrastruktura, hidrotehnički objekti, sekundardne zaštitne barijere i drugo).

BENTOCARPET V5 je geosintetička membrana sa bentonitnom ispunom specijalno proizvedena za primjenu u hidroizolacionim radovima u visokogradnji. Visokokvalitetne bentonitne granule obezbjeđuju vrlo nisku hidrauličku provodljivost. BENTOCARPET V5 je ekonomičan, pouzdan, trajan i, sa aspekta ugradnje, jednostavan sistem hidroizolacije.

Ground PLUS je proizvod na bazi bentonitnih granula namijenjen za pripremu ispuna za uzemljivačke sisteme sa horizontalno postavljenim provodnicima (ploče, trake, mreže). Uzemljivačka ispuna na bazi GroundPLUS ima sposobnost brzog preuzimanja i dugotrajnog zadržavanja vlage iz okolnog zemljišta. Sa Ground PLUS se postižu izuzetni rezultati u poboljšanju elektrovodljivosti i kada se koristiti u složenim projektima i zemljištima sa vrlo visokim električnim otporom.

STRUČNA TEHNIČKA PODRŠKA

BENTOPRODUCT svojim kupcima i partnerima nudi izuzetnu tehničku podršku bez posebne naknade. Naš stručni tim stoji na raspolaganju kupcima i partnerima u bilo kojoj situaciji kada je potrebno obezbijediti dodatne informacije o primjeni proizvoda u cilju postizanja optimalnih rezultata.

Stručni tim redovno organizuje radne posjete gradilištima i brzo reaguje u slučaju hitnih potreba naših partnera.

KONTROLA KVALITETA

BENTOPRODUCT redovno primjenjuje rigorozni petostepeni sistem kontrole kvaliteta. BENTOPRODUCT posluje u skladu sa Integrisanim menadžment sistemom koji obuhvata ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018. Za pojedine programe implementirani su HACCP, HALAL i KOSHER.

BENTOPRODUCT & MASTERTEC su razvili paletu vrhunskih proizvoda na bazi bentonita, za primenu u geotehničkim, hidrotehničkim i drugim specijalnim građevinskim radovima. Dati proizvodi ispunjavaju najzahtjevnije standarde kvaliteta i poboljšavaju ekonomičnost građevinskih radova.

KATALOG PROIZVODA


ZVANIČNI DISTRIBUTER
Saznajte prvi za najnovije prozivode koje imamo u našoj ponudi, kao i dodatne podogdnosti koje nudimo.

Prijavite se na naš Newsletter kako bi ste dobijali novosti od nas.

Katalog proizvoda